ljetni kamp za djecu

Pustolovno-sportski kamp i program po izviđačkoj metodi u srcu Velebita

više

Je li potrebno ponavljati da se djeca danas više ne znaju popeti na drvo, izraditi vijenac od cvijeća ili luk i strijele od drva?

Naš cilj je pružiti djeci ono što im u današnje vrijeme najviše nedostaje: boravak u prirodi, disciplina i kretanje.

Želimo djecu upoznati sa raznim zanatskim tehnikama i prirodnim oblicima kretanja poput penjanja na stablo ili planinarenja. Puno pažnje posvećujemo disciplini, predanosti, upornosti i zdravom načinu života.

Kako bismo ostvarili cilj i djecu ponovno upoznali sa njihovim korijenima i prirodnim sposobnostima, za edukaciju koristimo izviđačku metodu čija svrha je doprinositi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih tjelesnih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca. Razvijamo ekološku osviještenost i ljubav prema prirodi.

povratak djece korijenima

naš tim

Naš tim sastoji se od vrhunskih stručnjaka, svakog u svom području.   

zdenko

Licencirani izviđački instruktor. Čovjek sa cjeloživotnim iskustvom u radu i organizaciji izviđačkih kampova. 

 

David

Profesor kineziologije. Judo trener, obožavatelj ekstremnih sportova i entuzijast u vođenju djece na zanimljive i zabavne višednevne avanture.

Luka

Poglavica kampa i voditelj projekta. Organizator raznih turističkih sadržaja i događanja. Ljubitelj održivog, aktivnog i zdravog načina života.   

više o metodi

Izviđači se pretežno bave upoznavanjem prirode, druženjem  i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civiliziranom svijetu, tako i u divljini.

“Postoje 45 raznih aktivnosti koje bi svako dijete trebalo proći do svoje 12. godine (sam uzgojiti neku biljku, popesti se na neko drvo, veslati u kanu čamcu, orijentirati se u prirodi, znati si pripremiti nekoliko jednostavnih obroka, znati se korisititi užadima, duže pješačiti, kretati se noću na nepoznatom terenu, poznavati nekoliko jestivih, ljekovitih i otrovnih biljaka, hraniti i brinuti se o nekoj ptici ili životinjici, savladati neke prepreke u prirodi, znati zapaliti vatru s papirom ili bez njega, napraviti si neko sklonište u slučaju loših vremenskih nepogoda, uporabu radio uređaja i komunikacije zastavicama, dimom, zvukom i još mnogo toga….)” -Zdenko Popović, izviđački instruktor

program

Radionice

Uporaba užadi
Izrada praćke, luka i strijele
Prva pomoć
Preživljavanje u prirodi
Detektor metala
Meteorologija
Ekologija

Aktivnosti

Planinarenje
Plivanje
Streličarenje
Penjanje

Igre

Badminton
Igre spretnosti
Bitka vodenim balonima
Skrivača
Freesbee
Momčadski sportovi
Izviđačke igre

Izleti

NP Paklenica
Karlobag

Zavirite u naš kamp

U samom srcu Velebita u mjestu Baške Oštarije na visini od 927m nadmorske visine smjestio se Kamp Velebit

Mjesto gdje se susreću mediteranska i kontinantalna klima, usred Parka prirode Velebit i samo 20min vožnje od mora. Kamp Velebit već godinama privlači djecu i odrasle zbog svoje pozicije, prirode koja ga okružuje i tematskog uređenja čiju inspiraciju vuče iz naših drevnih bajki.

termini
15.6. – 22.6. – POPUNJENO
22.6. – 29.6.
 

ograničen broj mjesta

Cijena: 2.100,00 kn
Plativo u 3 rate

Što je sve uključeno u cijenu?
Sve što je potrebno da vam dijete vratimo zdravo, sretno i puno dojmova! Prijevoz, izleti, osiguranje, klopa i stručni medicinski nadzor. Sve.